10 redenen om als bedrijf met social media te beginnen

Er zijn voor een bedrijf tal van redenen te vinden om met de inzet op social media te beginnen. De maatschappij spitst zich steeds meer toe op het online gebeuren en als bedrijf kan je daar maar beter niet in achterblijven. De meeste mensen, en dus ook jouw mogelijke klanten, brengen heel wat van hun tijd door op social media en laten zich hier ook door beïnvloeden. Niet meestappen op die trein zou een gemiste kans betekenen.

Wat verstaan we onder social media?

Onder social media kunnen we alle online kanalen verstaan waarop de gebruikers van het platform zelf voor de invulling van content zorgen en met elkaar in interactie gaan. Er is weinig tot geen professionele tussenkomst en dat maakt het voor iedere gebruiker erg toegankelijk en laagdrempelig. De bekendste platformen zijn Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

De 10 redenen om ermee te beginnen

De kans is groot dat je al lang (voor privégebruik) over één of meerdere social media accounts beschikt, maar dat je er misschien nog niet aan dacht om dit ook voor je bedrijf te doen. We geven je alvast graag 10 redenen om daar vandaag nog werk van te maken en jouw bedrijf online op de kaart te zetten.

Een boost voor de naamsbekendheid

Online is de kans groter dat mensen jouw naam en bedrijf opmerken, je gaan volgen en uiteindelijk een aankoop doen in je winkel of webshop. Door de aanwezigheid op social media vergroot je op een waardevolle en duurzame manier je naamsbekendheid. Die naamsbekendheid zorgt voor nieuwe potentiele klanten, die op hun beurt weer zorgen voor conversies.

Een tool om je reputatie te monitoren

Eén van de tools die bezoekers van social media ter beschikking hebben, is het nalaten van reacties, reviews en beoordelingen. Dit is een prima instrument om de reputatie van jouw bedrijf te meten. Met die reviews en beoordelingen kun je vervolgens weer aan de slag om jouw bedrijf nóg beter te maken. Bijkomstigheid: reviews van echte mensen zijn belangrijk voor je zoekmachine optimalisatie en geven een betrouwbare look.

Je maakt je bedrijf ‘future proof’

Wie niet meegaat in de veranderende (technologische) wereld gaat eigenlijk achteruit. Je concurrentie die wel van de mogelijkheden gebruik maakt, krijgt zo een steeds grotere voorsprong. Steeds meer conversies lopen via het internet. Of het nu gaat om een afspraak bij de kapper of het bestellen van een nieuwe fiets: het kan én gebeurt online. Social media is deel van dat proces en draagt bij aan de toekomst van jouw bedrijf.

Een beïnvloeding van het koopgedrag tot stand brengen

Onderzoek heeft aangetoond dat producten die online vaak onder de aandacht worden gebracht een grotere verkoop kennen. Door jouw producten op social media te promoten bereik je een enorm potentieel waarvan je het koopgedrag door jouw content kan beïnvloeden en richting jouw bedrijf sturen. Hierbij is het belangrijk dat jouw content uniek is en past bij je bedrijf. Ook moet deze content overeenkomen met je webshop of -site. Fotografie en goede teksten zijn daarvoor van groot belang.

Verwerf een betrouwbaar status online

Als je van je social media kanalen niet alleen gebruik maakt om je producten en diensten effectief aan de man te brengen, maar ook inzet op het informeren van bezoekers heb je nog een bijkomend voordeel. Bezoekers die waardevolle informatie vinden op jouw kanaal gaan je zien als een expert en professional. Die status zorgt ervoor dat mensen sneller vertrouwen krijgen en dus ook bij jou gaan aankopen.

Trek bezoekers naar je website

Door het plaatsen van links naar je website op je social media kanalen, ga je bezoekers ertoe aanzetten om ook jouw website van naderbij te bekijken. Een belangrijk gegeven om hoger te scoren in zoekmachines is de traffic die je genereert waardoor dit een niet onbelangrijke strategie vormt in je social media marketing.

Een manier om invloed uit te oefenen op zoekmachines

Social media marketing gaat erom hoger in de resultaten van de zoekmachines te komen. Door waardevolle content te plaatsen op je social media kan je jouw positie doorheen de tijd steeds meer verbeteren, wat dan weer tot een grotere traffic zal leiden. Content moet dus goed doordacht geplaatst worden op een SEO vriendelijke manier. Benieuwd hoe je jouw online vindbaarheid nog beter kunt verhogen? Check onze blog.

Zet in op local marketing

Social media voor bedrijven is ook een ideale manier om jouw lokale positie te verstevigen. De platformen laten je toe om op zoek te gaan naar potentiële klanten in bepaalde regio’s waardoor je jouw positie ook specifiek in je eigen regio nog kan vergroten.

Stel jezelf voor een potentieel talent

Ook als jouw bedrijf op zoek is naar nieuw talent geniet je van de voordelen van social media marketing. Kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging gaan vaak eerst online op zoek naar het bedrijf waar ze interesse in hebben voor ze ook daadwerkelijk contact opnemen en solliciteren. Als jouw bedrijf als een stabiele en aantrekkelijke werkgever naar voor komt, vergroot je de kans om die echte talenten aan te trekken zonder dat je er actief veel moet op inzetten.

Een barometer voor verdere productontwikkeling

Omdat social media bezoekers toelaat om feedback te geven, is het voor jou en je bedrijf ook een goede manier om de producten die je aanbiedt verder uit te breiden en het aanbod aan te passen aan de wensen en eisen van de doelgroep. Je kan het zien als een vorm van marktonderzoek waarin je weinig tijd, geld en energie hoeft te investeren.

Experts helpen jou met je social media marketing

Social media bedrijven helpen jou en je bedrijf graag verder in de digitale wereld door het opzetten van een strategie op maat van jouw bedrijf. Social media voor bedrijven is onmisbaar geworden is in een steeds concurrerendere bedrijfswereld. Daarom doe je er goed aan om mee te gaan en je te laten bijstaan door professionals die de nodige kennis en ervaring in huis hebben. Zo zet je jouw bedrijf online op de kaart.

Social media marketing is een vak apart en vereist een persoonlijke en doorgedreven aanpak, iets waar je misschien niet de tijd voor hebt en die ook niet tot jouw kernwerkzaamheden behoort. Het uitbesteden van jouw social media voor bedrijven zal je positie alleen maar ten goede komen, je omzet vergroten en de betrokkenheid van je klanten verhogen.

Hulp nodig bij je online marketing?

Je website en bedrijf laten groeien door online marketing? Vraag een adviesgesprek aan en join the Klubb!

Vraag adviesgesprek aan