Conversie verhogen webshop: 6 creatieve manieren

Iedereen die een eigen webshop heeft en bepaalde producten of diensten verkoopt, wil zijn webshop optimaliseren en voor de hoogst mogelijke verkoopcijfers gaan. Winst maken is leuk, maar nog meer winst maken is fijner. Dit kan bereikt worden door middel van conversie-optimalisatie. De conversie verhogen van een webshop kan op diverse manieren. Maar wat conversie precies? En wat zijn de meest creatieve manieren om de conversie te verhogen van jouw webshop? In dit artikel gaan we in op het fenomeen conversie-optimalisatie en geven we je de beste adviezen om de conversie te verhogen voor meer resultaat. Doe er je voordeel mee en profiteer ook van jouw webshop optimaliseren via conversies die echt het verschil maken. Maar voordat we ingaan op de methoden die je kunt gebruiken voor conversie-optimalisatie, moet eerst de vraag wat is conversie behandeld worden.

Conversie verhogen webshop

Wat is conversie eigenlijk?

We beginnen met een antwoord op de vraag wat is conversie. Wat is conversie en wat kun je hiermee als webshopeigenaar? Het antwoord op de vraag: wat is conversie? Is niet zo ingewikkeld gelukkig. Onder een conversie, in het meervoud: conversies, wordt een ingreep verstaan waarbij een bezoeker van jouw website een actie doet waarvan jij wilt dat hij of zij deze uitvoert. Dat kan bijvoorbeeld het aanvragen van een prijsopgave zijn, maar liever nog de aankoop van een van jouw producten of diensten. Ook het invullen van een contactformulier of doorklikken naar een pagina waar jij de bezoeker wilt hebben, behoort tot de conversies. Voor het berekenen van de conversie van webwinkels wordt vaak gebruikgemaakt van een speciale berekening voor conversies, het zogenoemde conversiepercentage, ook wel eens aangeduid als conversieratio. Dit getal staat voor de verhouding tussen de hoeveelheid bezoekers en het aantal voltooide conversies. Een voorbeeld kan snel duidelijk maken hoe een conversie percentage wordt berekend.

Voor het bereiken van een grotere doelgroep en daarmee het vergroten van je bereik en uiteindelijk de omzet, is het cruciaal om de conversie te verhogen. De conversie verhogen kun je snel en effectief bereiken door de webshop te optimaliseren. De conversie verhogen van een webshop is mogelijk op uiteenlopende manieren. Hieronder gaan we nader in op hoe je de conversie verhogen van jouw webshop slim kunt aanpakken.

1. Maak gebruik van de standaard trucs om jouw website goed te positioneren

Een van de beste manieren om de conversie te verhogen van je webshop, is door allereerst gebruik te maken van de algemeen bekende tips en trucs. Een van de belangrijke aandachtspunten is een goede SEO-optimalisatie van je webwinkel doorvoeren, zodat jouw webshop goed te vinden is. Natuurlijk maak je ook gebruik van marketing via sociale mediasites, Google Ads en – ook altijd effectief – via de e-mail. Met dit soort basisacties om je webshop te optimaliseren is de basis gelegd om structureel de conversie te verhogen en zo meer doelen te bereiken.

2. Laat direct zien dat je er voor je klanten bent

Vanaf het eerste contactmoment klaarstaan voor (potentiële) klanten, is van groot belang bij de conversie verhogen van je webshop. Zorg er dus voor dat je tijdens het aankoopproces – dat bij grote goederen of diensten dagen tot soms wel weken kan duren – meteen klaarstaat voor je klanten. Door dit te doen kun je uiteindelijk de conversie verhogen. Maar hoe moet je dan precies klaarstaan voor je klanten tijdens het aankoopproces? Een van de beste manieren is door jouw webshop van een keuzehulp te voorzien. Komen er geïnteresseerden in jouw webwinkel, dan is er bij langdurige koopprocessen (zoals bij meubilair of vakantie), de kans dat ze snel afhaken. Door klanten een keuzehulp te geven, met tips, of tool om producten en diensten te vergelijken, help je ze sneller op pad. Door op deze manier je webshop te optimaliseren, is de kans op conversie-optimalisatie direct al een stuk groter. Je bindt namelijk potentiële klanten aan jouw webshop door ze vanaf het allereerste begin extra sturing te geven. Zo is de kans dat deze geïnteresseerden binnenboord blijven een stuk groter.

3. Zorg voor een grote e-mailadatabasa

Expert op het gebied van e-commerce zijn het erover eens dat e-mail nog steeds een cruciale on onmisbare manier van communiceren is tussen ondernemers en klanten. Daarom is het van groot belang dat je een zo groot mogelijke e-maildatabase opbouwt. En daarvoor moet je natuurlijk, op een legitieme manier, e-mailadressen verzamelen van personen die in jouw producten of diensten zijn geïnteresseerd. Dit kan op een slimme manier door gebruik te maken van een aantrekkelijke pop-up op je webshop. Zet de pop-up echter wel goed doordacht op. Laat de pop up alleen zien aan nieuwe bezoekers, zodat ze hun mailadres kunnen invullen voor bijvoorbeeld je nieuwsbrief. Zorg ervoor dat deze daarna meerdere dagen niet zichtbaar is. Zorg verder voor een ontwerp dat past bij de pagina die getoond wordt. Ook kun je de pop-up tonen als bezoekers je webshop dreigen te verlaten. Een goed lokmiddel is ten slotte om via de pop-up een leuke cadeautjes te beloven, bijvoorbeeld bij een bepaalde bestelling.

4. Maak subtiel gebruik van user-generated content

Belangrijk bij conversie-optimalisatie van jouw webshop kan ook het fenomeen user-generated content zijn. Dit zijn bijvoorbeeld foto’s en video’s van échte klanten, waarin jouw product een positieve rol speelt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een klant van je een video heeft gemaakt van een door jou verkochte zaagmachine of met jouw videcamera mooie opnames heeft gemaakt. Vraag aan de desbetreffende klant(en)of je deze content kunt gebruiken op jouw website. Hiermee lok je namelijk andere klanten en kun je op een slimme manier jouw conversie verhogen. Voordelig aan user-generated content is dat deze manier van marketing erg persoonlijk is en daardoor veel mensen aanspreekt.

5. Gebruik een live chat in je webshop voor direct contact

Overweeg verder om jouw webshop te optimaliseren via het gebruik van een live chat. Een live chat is een prima middel om meer conversies te realiseren, doordat je direct contact met de bezoekers van je webshop kunt opnemen. Je kunt ze meteen helpen als er vragen zijn of ze handige tips geven. Marketing onderzoeken hebben aangetoond dat bezoekers van webshops met een live chatfunctie liefst 82 procent vaker overgaan tot conversie. Ook geven de klanten van dit type websites 13 procent meer uit dan wanneer een live chat ontbreekt. Al met al prima redenen om een live chat aan jouw webwinkel toe te voegen.

6. Schakel een populair verkoopplatform in voor meer conversies 

Substantieel de conversie verhogen kan op nog meerdere manieren. Een strategie die we je niet willen onthouden, is door jouw producten aan te laten bieden via een groot platform. Uit cijfers blijkt dat het lucratief is om met behulp van platforms als Bol.com, Amazon, VidaXL, Facebook, Marktplaats of soortgelijke grote aanbodsites substantieel de conversie te verhogen van een webshop. In ons land start inmiddels al zo’n 16 procent van de internetters zijn of haar zoektocht naar producten via dit type sites. Als deze trend doorzet, zal dit net als in de Verenigde Staten kunnen oplopen tot wel 50 procent.

Interesse in een converterende webshop? Vraag een adviesgesprek aan

Hogere conversie voor je webshop kan je op verschillende manieren bereiken. Denk daarbij aan wervende website- of productteksten, zoekmachine optimalisatie of een technisch goede webshop. Het is slim om je hierbij te laten adviseren of helpen door professionals die de juiste kennis in huis hebben.

Vraag adviesgesprek aan