De beste 10 SEO tips voor je website

De website is een van de belangrijkste tools voor het opbouwen van jouw merk. Daarom is het belangrijk dat jouw website veel bezoekers trekt en die bezoekers ook een duidelijk doel geeft op je website. Kortom: zorg dat mensen je website bezoeken en snel converteren. Het aantrekken van bezoekers kan natuurlijk dankzij Google Advertenties, maar het is ook organisch mogelijk. Met zoekmachineoptimalisatie, ofwel SEO, wordt je website zo ingericht dat je beter vindbaar bent in zoekmachines als Google. Maar hoe doe je dat? En kun je dat zelf doen? Wij geven je 10 tips om jouw website SEO ready te maken en meer bezoekers aan te trekken. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Of besteed jij je SEO liever uit? Vraag dan een geheel vrijblijvend adviesgesprek aan.

SEO tips

SEO optimaliseren tips: nummer 1, houd de website up-to-date

Het is noodzakelijk om regelmatig nieuwe en kwaliteitsvolle inhoud aan te bieden. Dit is een van de allerbelangrijkste SEO tips in een hele reeks van adviezen die we aan jouw SEO webshop of website geven. Doe je er namelijk te lang over om de onderwerpen bij te werken, dan verliezen internetgebruikers hun interesse en neemt het directe verkeer af. De frequentie van updates zal je productietempo beïnvloeden en kan een verwachtingsklimaat scheppen voor de websitebezoeker. Consistentie is dus erg belangrijk, wil je je SEO verbeteren.

Om de inhoud nóg dynamischer te maken, kun je waar mogelijk proberen om oude artikelen te herzien. Bekijk (sub)koppen, alinea’s en zinnen en verander waar nodig. Hetzelfde kun je doen met afbeeldingen. Heb je nog geen video’s op je website? Dan is het toevoegen daarvan zeker een optie. Belangrijk is dat je je website niet te lang zonder updates laat. Houd er rekening mee dat de zoekmachines van Google de inhoudsupdate evalueren als een positieve en gunstige factor voor gebruikers.

SEO optimaliseren tips: nummer 2, samenhang is essentieel

Een van de SEO tips die je vrij gemakkelijk kunt toepassen, is het opstellen en bijhouden van een publicatieschema. Google kijkt namelijk op een andere manier naar pagina’s die consistentie hebben. Probeer een keer per week of zelfs meer dan één keer per week te posten. Heb je een SEO webshop? Dan raden we je zeker aan om een berichtenkalender in te stellen. Daarmee kun je gemakkelijker een aantal posities in de Google-ranglijsten te krijgen en je SEO verbeteren.

SEO optimaliseren tips: nummer 3, produceer relevante inhoud

De blog werkt als een soort digitaal bestand dat alle inhoud verzamelt. Deze is verantwoordelijk is voor een groot deel van de bezoeken die op de website aankomen. Daarom is het noodzakelijk om relevante inhoud te maken die interessant zijn voor je bedrijf of merk. Relevante inhoud creëren is een van de belangrijkste SEO tips die we je kunnen geven.

Aan de hand van het trefwoord dat iemand heeft ingetypt, heeft Google een aantal trucjes om te bepalen wat relevant is voor een websurfer. Voor een SEO webshop is de inhoud een van de belangrijkste elementen. Als een tekst niet nuttig is voor de lezer, verlaat hij snel de website. Dit betekent dat je tijd verspilt, de doelgroep wegjaagt en geen nieuwe leads genereert. 

SEO optimaliseren tips: nummer 4, SEO verbeteren met interne links

Met eerlijke en betrouwbare pagina’s kun je gemakkelijker links van andere sites aantrekken en zo je SEO verbeteren. Door relevante links aan je tekst toe te voegen, kun je je autoriteit vergroten, je geloofwaardigheid versterken en je SEO verbeteren. 

Elke SEO webshop weet dat je rekening moet houden met backlinks: ze zijn een van de belangrijkste ranking factoren op Google. Backlinks zijn inkomende links van andere websites. Dit kan het gevolg zijn van het feit dat andere sites je in hun artikelen vermelden of jouw inhoud opnieuw publiceren.

In de context van (back)linkbuilding gaat kwaliteit boven kwantiteit. Iets om rekening mee te houden, wil je SEO toepassen op een manier dat je er inderdaad iets aan hebt. Een groot aantal en lage kwaliteit hebben vrijwel geen effect in vergelijking met links van hoge kwaliteit. Daarom is het handig om, naast het plaatsen van de links, ook te letten op hun kwantiteit en kwaliteit. Beschrijvende links met koppelingszoekwoorden kunnen niet alleen je SEO verbeteren, maar ook waarde toevoegen voor je lezers.

SEO optimaliseren tips: nummer 5, SEO verbeteren met externe links

In de reeks van SEO tips kan deze moeilijk ontbreken: een verwijzingssite met dezelfde reeks trefwoorden die naar jouw pagina linkt. Ben je op zoek naar meerdere manieren om punten te verdienen met zoekalgoritmen? Dan is dit een perfecte optie.

Denk bijvoorbeeld aan een merk dat content op een bepaalde portal heeft gesponsord. De inhoud ervan is geoptimaliseerd voor zoekopdrachten, weerspiegelt de trefwoorden die naar het merk verwijzen en bevindt zich in het internetverkeer met duizenden hits per dag. 

Voor Google en andere zoekmachines is dit erg belangrijk. Wanneer deze gesponsorde inhoud linkt naar jouw website of blogpagina’s, begrijpen zoekmachines dat je bestemmingspagina’s relevant zijn en aan hun betere positie bijdragen. Als je hier rekening mee houdt, dan kun je op efficiënte wijze SEO toepassen.

SEO optimaliseren tips: nummer 6, longtail zoekwoorden definiëren en SEO toepassen

Meestal bestaan longtail-zoekwoorden uit drie of meer termen. Daardoor ontstaat een kleine woordgroep en kun je doelgerichter zoeken. Op deze manier worden de meest generieke trefwoorden buiten beschouwing gelaten. Dit heeft tot gevolg dat de meer specifieke uitdrukkingen worden gebruikt, dichter bij de inhoud die jij wilt promoten. Zo maak jij je website tot een SEO webshop die veel gemakkelijker te vinden is.

Vergeet niet dat de concurrentie tussen websites veel groter is als je de eenvoudigste zoekwoorden gebruikt. Een bedrijf dat complexere termen kiest en daarmee beter zijn bedoeling weergeeft, heeft een grotere kans dat gebruikers de inhoud vinden. Zo kun je SEO toepassen op een gemakkelijke en effectieve wijze.

SEO optimaliseren tips: nummer 7, maak in afbeeldingen gebruik van tekstbeschrijvingen

De volgende in de reeks van SEO tips is dat afbeeldingen van professionele kwaliteit en relevant moeten zijn voor het onderwerp. Geef op je SEO webshop prioriteit aan afbeeldingen die nuttig zijn voor het algemene thema van de pagina. Het kan een diagram, infographic of een eigen foto zijn, maar ook iets anders dat geschikt is als afbeelding. Wil je SEO toepassen op een effectieve manier? Let dan op! Zoekmachines geven de voorkeur aan het rangschikken van afbeeldingen wanneer ze op een webpagina staan die voldoet aan de wens van de websitesurfer.

SEO optimaliseren tips: nummer 8, zet zoekwoorden op de juiste plaats

De algoritmen van zoekmachines veranderen regelmatig om te reageren op gebruikersgedrag. Sommige SEO tips werken dus beter dan anderen en dat kan wisselen. Trefwoorddichtheid is een bijvoorbeeld vervangen door andere methoden die effectiever zijn om SEO te verbeteren.

Het hebben van de zoekwoorden op de juiste plaatsen telt vandaag de dag veel meer. SEO toepassen op een juiste manier, vereist onder meer dat je weet dat het gaat om:

  • De titeltag (hoe de inhoud wordt weergegeven in het zoekresultaat)
  • In H1-koptekst van pagina of inhoudskop
  • In de url (pagina-adres)

Het gebruik van trefwoorden heeft altijd te maken met context, dat is nu niet anders. Je hoeft alleen maar te begrijpen wat op dit moment de context van je doelgroep is. Een SEO webshop die zich richt op kindergames kan bijvoorbeeld content versterken voor longtail-zoekwoorden, zoals ‘kinderspellen voor het gezin’ of ‘educatief speelgoed voor thuis’. 

SEO optimaliseren tips: nummer 9, snelle navigatie

Op bepaalde plaatsen heeft de toename van het internetgebruik geresulteerd in een daling van de verbindingssnelheid. Was het voorheen al belangrijk om de navigatie te optimaliseren, vandaag de dag is dit voor een SEO webshop dus nóg belangrijker.

Met deze simpele SEO tips kun je de laadtijd van websites verminderen én je SEO verbeteren:

  • Comprimeer afbeeldingen en video’s
  • Verwijder verfraaiingsanimaties
  • Laat alleen essentiële applicaties achter

SEO optimaliseren tips: 10, gebruik WordPress

SEO toepassen? Gebruik WordPress. We kunnen zeggen dat een groot deel van de websites die tegenwoordig bestaan WordPress gebruiken. Een sensationele tool die een heel mooi uiterlijk van uw pagina mogelijk maakt en ook verschillende optimalisatietools aanbiedt. Als je WordPress niet gebruikt, begin er dan nu mee. Het is heel eenvoudig om het op je pagina te installeren. Wij helpen je er graag verder mee!

 

SEO uitbesteden? Schakel een professioneel en transparant bureau in

Worden al deze tips je iets te veel? Dat is logisch! SEO is een duurzaam en termijn waar je lang veel tijd in moet besteden. Wanneer je niet de mankracht of kennis hebt om dit op te pakken is het mogelijk om je SEO uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Klubb helpt je graag verder met al je vragen rondom SEO, het verhogen van je conversie of het bouwen van je website. Neem daarom voor al contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, wij staan voor je klaar!

Vraag adviesgesprek aan