De voordelen van het WordPress thema Flatsome

Wil jij een prachtige website bouwen? In dat geval hoef je in dit tijdperk gelukkig geen expertise met betrekking tot coderen te hebben. Je kunt namelijk gebruikmaken van het platform WordPress. Dit platform is zeer populair omdat het je heel veel mogelijkheden geeft. Je kunt er echt een unieke website bouwen en ze zijn ook voorzien van prachtige thema’s. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het thema Flatsome. Dit Flatsome theme brengt fijne voordelen met zich mee. In dit artikel bespreken wij de zes belangrijkste positieve punten van dit thema.

Een populair WordPress thema

Het is belangrijk om je thema regelmatig bij te werken. In de eerste plaats omdat er dan beveiligingsgaten worden gedicht. Er worden regelmatig WordPress websites gehackt. Dit is om meerdere redenen nadelig. In de eerste plaats heb je dan geen toegang meer tot je website. Tegelijkertijd kunnen de kwaadwillende hackers je website ook misbruiken. Ze kunnen via je website doorverwijzen naar schimmige andere sites en ze kunnen ook je mail hacken en deze gebruiken voor spam of andere doeleinden. Het is ook nog eens lastig om een dergelijke hack op te lossen. Vaak moet je dan een expert inschakelen. Hier gaan weer extra kosten mee gepaard. Dan is er ook nog een aanzienlijke kans dat een expert de hack uiteindelijk ook niet weet op te lossen.

Flatsome heeft als voordeel dat het een groot en populair thema is, hierdoor worden er iedere maand updates uitgevoerd. De kans om gehackt te worden is daarmee klein. Bovendien komen er ook steeds meer functionaliteiten bij. In het digitale tijdperk vinden er snel veranderingen plaats en met dit thema ben je altijd up-to-date. Soms kunnen updates ook problemen met zich meebrengen. Sommige plug-ins werken niet meer door een update en dit kan blijvende schade veroorzaken. Lees je daarom goed in of laat je updates uitvoeren door een van onze experts.

Heel zoekmachinevriendelijk door hoge page speed

Via zoekmachines genereer je traffic naar je website. Daarom is het van groot belang om een zoekmachine vriendelijke website te hebben. In principe kun je op twee manieren veel verkeer via zoekmachines genereren. In de eerste plaats heb je de mogelijkheid om betaalde advertenties te plaatsen. Je staat met specifieke zoekwoorden dan boven in de zoekmachines, maar je moet wel een bedrag per klik betalen. Dit bedrag is afhankelijk van verschillende factoren. Het heeft bijvoorbeeld te maken met de branche waarin je actief bent. Is er veel concurrentie binnen je branche? Dan betaal je doorgaans meer geld per klik. Het is een effectieve manier van adverteren, maar het kan redelijk duur zijn.

Dan is er ook nog een effectieve gratis methode. Je kunt ook op een organische manier hoog in de zoekmachines komen met bepaalde zoekwoorden. Dit is gratis, maar het kost wel tijd en het is dan van belang om je website te optimaliseren. Het algoritme van de zoekmachine kijkt namelijk naar verschillende aspecten. In de eerste plaats moet je website goede SEO-teksten hebben. Deze SEO-teksten bevatten de zoekwoorden waarmee je gevonden wilt worden. Daarnaast is het ook belangrijk om een snelle website te hebben. Het thema Flatsome staat bekend om zijn hoge pagespeed. Daarmee is het thema zoekmachine vriendelijk en dat is heel waardevol.

Een hoge pagespeed is overigens niet alleen gunstig voor de zoekmachine optimalisatie, maar tegelijkertijd ook voor het websiteverkeer in het algemeen. Mogelijke klanten zijn sneller geneigd om op de website te blijven wanneer deze lekker snel is. Zeker als het gaat om een webshop, want dan moeten de bezoekers veel doorklikken.

Gemakkelijk aan te passen

Het probleem van veel thema’s bij WordPress is dat ze niet gemakkelijk aan te passen zijn. Wanneer je een standaard website wilt bouwen, dan is WordPress in principe ideaal. Wat je vaak ziet is dat bij specifieke designs een maatwerk oplossing wordt geadviseerd. Het nadeel hiervan is dat het design vervolgens lastig is aan te passen. Door onze jarenlange ervaring kunnen we bijna ieder design realiseren binnen Flatsome en is het voor jou als klant vervolgens gemakkelijk om zelf dingen aan te passen.

Vrijwel ieder design is te realiseren

Een nadeel van WordPress is dat veel mensen gebruikmaken van dezelfde thema’s. De thema’s werken in principe goed, maar het nadeel is dat je dan geen unieke website hebt. Het is immers niet alleen van belang om naar de functionaliteiten te kijken, maar het uiterlijk van de website speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Dit geeft je de mogelijkheid om je te onderscheiden van andere websites. Misschien heb je een prachtig logo en wil jij dat het thema van je website dezelfde kleuren heeft. Met dit thema kun je vrijwel ieder design gemakkelijk realiseren. Daarvoor kun je gebruik maken van een van onze Flatsome designers.

Goed te gebruiken voor een WooCommerce webshop

In dit digitale tijdperk is webshop geen overbodige luxe. Veel mensen kopen tegenwoordig producten online. Dit thema is goed te gebruiken voor een WooCommerce webshop. Dit is een gratis plug-in die speciaal is ontworpen om online winkels gemakkelijk te beheren. Het Flatsome thema is volledig compatible en volledig te optimaliseren naar je specifieke wensen.

Het thema is voorzien van een UX builder

Veel WordPress thema’s werken met Elementor of WP Bakery. Het unieke aan Flatsome is dat ze een eigen builder hebben ontwikkeld: De UX Builder. Binnen deze builder is het super gemakkelijk om aanpassingen te maken op pagina’s en kan je naast teksten en foto’s ook het design aanpassen. Wij adviseren wel altijd om een van onze experts mee te laten kijken zodat de kwaliteit van de website in orde blijft.

Nieuwe Flatsome website laten bouwen?

Ben je opzoek naar een nieuwe website? We helpen je graag verder!

Vraag adviesgesprek aan