Hoger in Google komen: hoe doe je dat?

Hoger in Google komen is iets wat elke webshop eigenaar of bedrijf met een website wil. Bovenaan in Google komen vergroot immers de kans dat je als onderneming een product of dienst bij een specifiek doelpubliek kunt brengen. Dat, en bezoekers op je website houden, is essentieel om winst te maken.

Hoger in Google komen is op zich niet zo ingewikkeld, zolang je met een aantal factoren rekening houdt en de juiste stappen neemt. Wil je ook boven aan in Google komen, en andere zoekmachines? Gebruik dan zeker onderstaande tips en beter gevonden worden in Google is geen uitdaging meer! Op zoek naar een specialist die je hiermee kan helpen? Klik dan hier.

Hoger op Google komen: hoe doe je dat?

 

Bovenaan in Google komen: 5 handige tips

Google is één van de bekendste en meest bezochte zoekmachines van tegenwoordig. Daardoor heb je als webshop of -site de mogelijkheid om een groot doelpubliek te bereiken via Google.

Hoger in Google komen, hoe doe je dat nu precies en welke manieren bestaan er zoal om de populariteit en vindbaarheid van je website of webshop te verbeteren? Gebruik onderstaande tips om bovenaan in Google te komen!

1. Gebruik de juiste keywords

Hoger in Google komen, dat begint bij het gebruik van goede keywords. Verwerk bepaalde specifieke zoekwoorden in de teksten en content van je website. Dan zullen die pagina’s tevoorschijn komen als een van de zoekresultaten indien iemand op Google op dat zoekwoord zoekt. Dat verbetert je vindbaarheid in Google.

Dit is eigenlijk de basis van SEO, of Search Engine Optimalization. Het is vooral belangrijk dat je door de juiste technieken en trucjes de content op je website vindbaar maakt. De juiste keywords gebruiken is een goede eerste stap voor beter gevonden worden in Google. Verkoop je bijvoorbeeld taarten? Zorg dan dat je veel gebruik maakt van termen rondom dat thema. Door middel van handige online tools meet je makkelijk op welke zoekwoorden je gevonden wordt en gevonden kan worden.

2. Beter gevonden worden in Google door paginatitels

De juiste woorden gebruiken is erg belangrijk als je de SEO van je website of webshop goed wilt doen en je vindbaarheid in Google wilt verbeteren. Ook is het geen slecht idee om de juiste paginatitels te gebruiken om bovenaan in Google te komen.

De titel van een webpagina is immers ook belangrijk op het vlak van SEO. Er zijn bepaalde technieken die je kunt toepassen om er het beste van te maken. Plaats het belangrijkste woord dat de inhoud van een bepaalde tekst of categorie beschrijft in de titel. Ken vervolgens aan elke aparte pagina ook een ander keyword toe.

Dit wil zeggen dat de titel van een pagina tussen de title tags staat als je met de HTML-broncode bezig bent. Iets te technisch? Een specialist kan je hier verder mee helpen. Veel website building platforms geven je echter ook de mogelijkheid om de titels van teksten of pagina’s aan te passen zonder dat je daarvoor zelf de code moet veranderen. En dat is een gemakkelijke omweg om hoger in Google komen.

3. Maak je pagina’s en teksten lang genoeg voor een goede SEO positie

Een van de belangrijke factoren die het makkelijker maakt hoger in Google te komen zijn de teksten. Google heeft immers voldoende informatie nodig over een bepaalde tekst om de inhoud te kunnen analyseren. Het is daarom aangeraden om de teksten op je website minstens 200 woorden lang te maken voor een betere SEO positie.

Gebruik je veel langere teksten, zorg er dan wel voor dat je deze duidelijk indeelt in alinea’s. Ook kan je beter subtitels tussen bepaalde stukjes tekst plaatsen, zodat de tekst leesbaarder wordt. En dat verhoogt dan weer de kans dat mensen blijven lezen en je product of dienst ontdekken. Bovenaan in Google komen met lange, kwalitatieve teksten is dus zeker mogelijk.

Bij zoekmachines is kwaliteit echter veel belangrijker dan kwantiteit. Maak je teksten en pagina’s dus enkel langer als dat ook effectief iets bijdraagt aan de informatie en kwaliteit van de tekst. Een goed uitgangspunt hiervoor is dat je met teksten en pagina’s eerst en vooral mensen wilt kunnen helpen en informatie verstrekken. In plaats van gewoon verkopen. Beter gevonden worden in Google kan dus enkel als je ook daadwerkelijk waarde toevoegt aan je website of webshop. Benieuwd hoe je wervende teksten schrijft voor op je website? Lees dan onze blog.

4. Gebruik H1, H2, H3, H4 en meer tags in je teksten voor een betere vindbaarheid in Google

Nog een goede manier om bovenaan in Google te komen met je website, teksten of pagina’s? Gebruik altijd H1 en andere subtitel tags in je pagina’s. Zoekmachines als Google houden van structuur, en teksten en pagina’s die die structuur hebben zullen veel gemakkelijker vindbaar zijn. Dat maakt hoger in Google komen met een stuk gemakkelijker.

De belangrijkste tag is natuurlijk de H1 tag, of de hoofdtitel, maar onderschat ook de meerwaarde van H2 en andere tags niet voor beter gevonden worden in Google. Als je daarbij in elke titel ook nog eens een belangrijk keyword verwerkt, dan is het plaatje natuurlijk helemaal compleet en is de SEO positie van je website meteen beter.

5. Hoger in Google komen dankzij afbeeldingen

Tenslotte is het ook geen slecht idee om de blogs, teksten of categoriepagina’s op je website of webshop aantrekkelijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van passende afbeeldingen, waardoor bovenaan in Google komen gemakkelijker is. 

In eerste instantie zorgen afbeeldingen ervoor dat lezers die op je website terechtkomen, ook daadwerkelijk zullen willen blijven lezen. Afwisselen tussen tekst-informatie en visuele informatie is een goede techniek om de interesse van bezoekers te krijgen en vast te houden. Dat maakt bovenaan in Google komen meteen gemakkelijker.

Kies daarbij natuurlijk vooral voor afbeeldingen die een beetje bij de content van je pagina of tekst passen. Vermijd afbeeldingen die van slechte kwaliteit zijn, omdat die je website meteen minder professioneel zullen doen ogen. Zorg ook voor een goede plaatsing van eventuele afbeeldingen, zodat deze niet te dicht of te ver uit elkaar staan. Zo blijft de pagina aangenaam om te lezen!

Afbeeldingen in je content verwerken is niet alleen goed voor de lezer zelf, het maakt beter gevonden worden in Google ook veel gemakkelijker. Dit is te danken aan het feit dat je afbeeldingen die je op je website gebruikt zogenaamde meta-data kunt geven. Dat verhoogt namelijk de SEO positie van deze afbeeldingen.

Meta-data is eigenlijk een kleine hoeveelheid gegevens die een beschrijving zijn van de afbeelding. Deze gegevens zijn gebaseerd op specifieke keywords en andere informatie, zoals dat bij een tekst gebeurt. Geef je ook je afbeeldingen deze meta-data? Dan zullen mensen ook op je website terecht kunnen komen wanneer ze op Google afbeeldingen zoeken.

Vertrouw op een professionele online marketing bedrijf om je vindbaarheid in Google te verhogen

Je vindbaarheid in Google verhogen kan op verschillende manieren, dat is duidelijk. Van een goede SEO tot een aantrekkelijke lay-out van teksten en pagina’s. Het zijn slechts enkele van de vele technieken die je kunt gebruiken om je website vindbaar én populair te maken.

Wil je bovenaan in Google komen, maar zelf niet zo goed weet hoe je dat moet aanpakken? Dan kun je altijd een beroep doen op een professioneel online marketingbedrijf, zoals Klubb. Dankzij de specialisaties van Klubb kom jij hoger in Google, zonder dat je daar zelf moeite voor hoeft te doen.

Hoger in Google komen via een gespecialiseerd bedrijf garandeert daarbij de beste resultaten. Zij weten als geen ander hoe je SEO en andere technieken optimaal toe moet passen. Als je weet dat beter gevonden worden in Google dé manier is om je bedrijf of website een boost te geven, dan is dat zeker de moeite waard.

Wil je meer weten? Laat je informeren of vraag een adviesgesprek aan

Informeer je goed over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van SEO. Neem contact op met een Klubb, we helpen je graag verder met al je vragen. Natuurlijk kun je ook meteen een adviesgesprek bij ons aanvragen.

Vraag adviesgesprek aan