Je webshop promoten, hoe doe je dat?

Als ondernemer wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk opbrengsten halen uit je webwinkel. Je webshop promoten is dan ook van groot belang. Maar hoe kun je nu je website promoten? Je kunt online veel tips vinden, bijvoorbeeld over het verhogen van je conversie. Veel van deze webshop tips zijn niet voor iedereen toepasbaar, of ze kosten veel geld. Je wilt natuurlijk het liefst zo weinig mogelijk geld besteden aan promotie webshop. Hoe pak je dit nu aan? Deze 7 webshop tips werken voor iedereen die zijn website promoten wil, ze kosten weinig geld en geven eigenlijk altijd resultaat.

Webshop promotie

 

Promotie webshop? Vergroot je bekendheid

Wil je starten met je website promoten, dan is de eerste van de webshop tips voor webshop online marketing eigenlijk heel eenvoudig: zorg ervoor dat jij op zoveel mogelijk plekken je website vermeldt. Denk hierbij aan je visitekaartjes, maar ook aan je briefpapier en brochures. Daarnaast kun je ook via je bedrijfsauto’s je webshop promoten door je webadres op iedere auto aan te brengen. En vergeet bij promotie webshop ook zeker niet de e-mails die je verstuurt, ook daarin kun je steeds je webadres opnemen. Je kunt dit in veel mailprogramma’s automatisch instellen, zodat iedere e-mail die je verstuurt dit standaard bevat. De meeste van deze punten kosten je niets, maar je kunt zo wel meer bekendheid krijgen en je webshop promoten.

Zorg voor een hogere score in Google

Er zijn wereldwijd veel zoekmachines, maar willen mensen iets zoeken, dan kiezen ze vaak voor Google. In Nederland gebruikt meer dan 90% van de mensen Google. Hoe hoger jouw webwinkel scoort in de zoekresultaten van Google, hoe meer bezoekers jouw website zal krijgen. En hoe meer bezoekers je krijgt, hoe groter de kans dat je iets verkoopt. Hoog scoren in Google is dus belangrijk als jij je website promoten wilt. Maar hoe pak je dit nu aan? Er zijn daarvoor drie punten belangrijk: promotie webshop, optimalisatie van de inhoud en technische optimalisatie. Denk daarbij aan teksten verbeteren op het gebied van SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd en zorg ervoor dat mensen goed hun weg kunnen vinden op jouw site. Een heldere vormgeving is van belang zorgt ervoor dat mensen kunnen wat zij zoeken.

Ga aan de slag met linkbuilding voor website promotie

Een van de andere webshop tips voor een webshop promoten, is aan de slag gaan met linkbuilding. Niet alleen krijg je op deze manier meer naamsbekendheid, linkbuilding draagt ook bij aan een hogere score in de zoekresultaten van Google. Je kunt dit gratis voor elkaar krijgen door anderen om linkruil te vragen. Dit betekent dat zij een link naar jouw site opnemen op hun site en jij in ruil daarvoor een link naar hun website. Let er daarbij wel op dat het om relevante websites gaat. Je website promoten op een pagina die niets te maken heeft met wat jij aanbiedt heeft geen enkele zin. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook via blogartikelen aan de slag met linkbuilding. Je kunt deze vorm van webshop online marketing zelf uitvoeren, maar ook kun je hierbij professionele hulp inschakelen.

Contact met klanten is belangrijk voor promotie webshop

Een andere belangrijke stap in je webshop promoten is ervoor zorgen dat het gemakkelijk is om contact met jou op te nemen. Dit doe je door duidelijk je mailadres te vermelden of een contactpagina te maken met alle manieren waarop mensen contact met jou op kunnen nemen. Ook een contactformulier instellen is een goed idee. Een van de andere webshop tips op het gebied van je website promoten via contact met je klanten, is het uitgeven van een nieuwsbrief. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen zich hier zelf voor inschrijven. Op die manier kun je heel gemakkelijk geïnteresseerden op de hoogte brengen van bijvoorbeeld nieuwe producten die jij aanbiedt en zo je website promoten.

Gebruik sociale media voor promotie webshop

Wil jij je website promoten, dan moet je zeker aan de slag gaan met sociale media! Zonder dat het je geld hoeft te kosten, kun je hier voor je webshop online marketing uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld berichten plaatsen over aanbiedingen die je hebt of nieuwe artikelen die je verkoopt. Het leuke van op deze manier je webshop promoten, is dat mensen ook meteen op je berichten kunnen reageren. Je komt dus echt met ze in contact en bouwt zo een netwerk op. Als mensen jouw bedrijf waarderen, kan het zelfs zo zijn dat zij voor jou de website promoten door berichten van jou te delen. Dit is dus echt een van de belangrijkste webshop tips en het is ook nog eens heel gemakkelijk om hiermee aan de slag te gaan en het is gratis.

Promotie webshop door win acties

De laatste van onze webshop tips is af en toe eens een win actie organiseren. Je kunt deze vorm van webshop online marketing inzetten via sociale media, maar ook via je nieuwsbrief. Je kunt bijvoorbeeld het inschrijven voor de nieuwsbrief van jouw webshop promoten door mensen iets te geven bij inschrijving. Bijvoorbeeld korting op hun bestelling of kans maken op een prijs. Je kunt ook je website promoten door middel van een win actie via sociale media. Denk hierbij aan de ‘deel, like en win’ acties die je vooral op Facebook regelmatig voorbij ziet komen. Op deze manier je webshop promoten zal je zeker nieuwe volgers opleveren. Aangezien mensen vaak niet zomaar weer ontvolgen, kun je op deze manier je netwerk flink uitbreiden! Dat maakt je website promoten later nog weer een stuk gemakkelijker.

Geslaagde promotie webshop

Dat waren zeven webshop tips die gratis zijn of je weinig geld kosten, maar die wel een grote bijdrage kunnen leveren aan je webshop promoten: hogere naamsbekendheid, hogere positie in Google, linkbuilding, up-to-date houden van de website, contact met klanten, sociale media en win acties. Volg jij de hierboven genoemde zeven webshop tips op? Dan zal de promotie webshop zeker slagen.

Wil je meer weten? Laat je informeren of vraag een adviesgesprek aan

Hebben de voordelen van webshop promotie jouw interesse gewekt, maar weet je niet of je dit alleen kan? Dat is helemaal niet gek natuurlijk! Klubb helpt je graag verder met het bouwen en opzetten van een webshop, maar ook bij het process om jouw webshop nóg meer te laten converteren. Ben je benieuwd hoe? Kijk dan eens bij onze diensten of lees meer over ons. Wij helpen je graag, heb je interesse? Twijfel dan niet en vraag meteen een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aan