Top 10 voordelen van een WordPress website

Als je een website wilt bouwen, dan heb je een Content Management System nodig, kortweg cms genoemd. Er zijn verschillende waar je uit kunt kiezen, maar die van WordPress is wereldwijd gezien een zeer populaire. Inmiddels wordt ongeveer 30% van de websites wereldwijd met behulp van WordPress gemaakt. Er zijn verschillende redenen waarom zoveel mensen een WordPress website hebben, wij geven je hier een top 10 van de voordelen van het werken met WordPress cms!

1. Gemakkelijk in gebruik

Het bouwen van een webpagina kan best lastig zijn als je hier weinig tot geen verstand van hebt. Een groot voordeel van WordPress is dat het heel eenvoudig is om mee te werken. Ook als je weinig kennis van zaken hebt op dit gebied – eigenlijk kan iedereen er mee uit de voeten!

2. Je kunt het gratis gebruiken

Veel content management systemen kosten veel geld om te gebruiken, een van de grootste voordelen WordPress is dat dit in principe gratis is! De basis WordPress cms kun je gebruiken zonder dat je hiervoor moet betalen, alleen voor sommige plug-ins moet je betalen.

3. Ruime keus aan plug-ins

WordPress is een open source systeem, waaraan iedereen die dat wil een bijdrage kan leveren. Veel gebruikers ontwikkelen hun eigen plug-ins, waarmee je meer mogelijkheden krijgt met een WordPress website. Zo heb je allerlei leuke extra’s die je zonder problemen toe kunt voegen. Veel van deze plug-ins zijn bovendien gratis te gebruiken, voor andere moet je betalen.

4. Scoor goed in zoekresultaten

Als je nieuwe bezoekers naar je webpagina wilt trekken, is het belangrijk om een goede positie te hebben in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Dit kun je onder meer bereiken door SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Doordat WordPress cms werkt met constante en eenvoudige codes, worden websites die hiermee gebouwd zijn hoog gewaardeerd in Google. Daarnaast zijn er verschillende plug-ins die jou kunnen helpen met een hogere score in de zoekresultaten.

5. Veilig en betrouwbaar

Als je een website hebt, dan wil je dat deze altijd werkt en niet zomaar gehackt kan worden. Je kunt ook wat betreft veiligheid WordPress vertrouwen. Je profiteert altijd van de standaard WordPress beveiliging en daarnaast zijn er plug-ins die je kunt gebruiken om een extra veilige website te creëren. Kies je voor WordPress, dan kies je voor een veilig en betrouwbaar systeem.

6. Veel flexibiliteit

Een flexibele website die gemakkelijk aan te passen is, dat is natuurlijk erg prettig! Bij veel systemen is het doen van aanpassingen erg ingewikkeld, maar met een WordPress website is het een fluitje van een cent. Met een paar muisklikken voeg je een extra pagina toe, verwijder je wat tekst of voeg je extra gebruikers toe! Je hebt hiermee dus echt een flexibele website.

7. Veel soorten websites mogelijk

Een groot voordeel van het werken met WordPress is dat je er heel veel verschillende soorten websites mee kunt maken. Het is ooit gecreëerd om gemakkelijk blogs te starten, maar tegenwoordig kun je het ook gebruiken voor het maken van webwinkels, portfolio’s, videosites, galerijen en nog veel meer! Met WordPress cms kun je dus iedere gewenste site maken.

8. Eenvoudige opmaak met multimedia toepassingen

In de beginjaren was het dus vooral bedoeld als blog en daar werden eigenlijk alleen teksten op geplaatst. Tegenwoordig kun je ook allerlei media toevoegen, zoals foto’s, video’s en geluidsfragmenten. Daarnaast is ook het opmaken van de teksten sterk verbeterd, je kunt gemakkelijk tekstblokken creëren en de tekstopmaak naar wens instellen.

9. Hulp bij al jouw vragen

Een groot voordeel van WordPress is dat het wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. Er is dan ook een levendig forum waar je altijd terecht kunt met al je vragen. Kom jij ergens niet helemaal uit, wordt het resultaat niet zoals jij wilt? Stel je vraag op het forum en je krijgt binnen korte tijd hulp van verschillende gebruikers. Zo heb je altijd gratis assistentie op afstand!

10. Responsive webdesign

Mensen internetten niet alleen maar meer op hun computer of laptop, maar ook op hun tablets en smartphones. Doordat de formaten van deze schermen heel anders zijn, zien websites er vaak raar uit. Met een WordPress website heb je hier geen last van, hun design is namelijk altijd responsive. Dit betekent dat het zich automatisch aanpast aan het scherm of het apparaat waar het op bekeken wordt. Zo weet je zeker dat bezoekers van jouw website altijd een goede ervaring hebben!

Voordelen WordPress

Naast deze top 10 zitten er nog veel meer voordelen aan het werken met WordPress. Zo kun je gemakkelijk sociale media integreren, voer je gemakkelijk upgrades door en kun je jouw site overal updaten. Ook professionele webbouwers werken graag met WordPress cms. Wil jij jouw site laten bouwen door professionals, maar later zelf alles gemakkelijk kunnen beheren? Ook dan is dit systeem dus een uitstekende keus!