Bouw en beheer van je website uitbesteden

Grote ondernemingen en in toenemende mate ook zzp’ers besteden een website maken en het website beheer steeds vaker uit een betrouwbaar ICT-bedrijf. De website uitbesteden van het initiële bouwproces tot en met het onderhoud en beheer wordt in ondernemersland steeds populairder. En dat is eigenlijk best logisch, want in deze tijd een website maken die technisch, tekstueel en operationeel goed in elkaar zit, is voor tal van ondernemers een ver-van-hun-bedshow. Op deze pagina lees je alle ins en outs over website beheer en over website uitbesteden.

Adviesgesprek
Website trends 2022

Waarom uitbesteden?

Maar waarom zou je alles rond jouw website uitbesteden aan een online marketing bedrijf? Wat zijn de pluspunten van een website maken laten en het website beheer overlaten aan een ICT- of hostingbedrijf? En hoe zit het tegenwoordig met de website laten maken kosten? Waar moet je letterlijk op rekenen als je een gecertificeerde ICT-expert inschakelt voor de bouw van een website uitbesteden en voor het reguliere website beheer? Op deze pagina lees je alle antwoorden op deze belangrijke ondernemersvragen!

 

De bouw van een website uitbesteden: de voordelen op een rijtje

Het ontwerp en de bouw van een website uitbesteden levert vooral atechnische ondernemers een hoop meerwaarde op. In de eerste plaats is een website uitbesteden aan een ICT-professional slim, omdat deze internetexperts precies weten wat er nodig is om een moderne website te maken die voldoet aan de eisen van deze tijd. Zowel inhoudelijk (tekstueel en visueel) als in technische zin moeten moderne bedrijfswebsites aan allerlei eisen voldoen om aantrekkelijk te zijn en online goed gevonden te kunnen worden door potentiële klanten.

Een tweede plus van een website maken laten door een externe specialist, is de tijdsbesparing die dit je oplevert. In de economie is tijd altijd een equivalent van geld. Met name in de opbouwfase van een eigen onderneming ontbreekt het veel zzp’ers en bedrijven aan de factor tijd. Tijd is schaars en moet vooral ingezet worden om het bedrijf in de steigers te zetten en klanten te werven. Door zowel de bouw van jouw webshop als de hosting en het beheer over te laten aan een ICT-specialist, houd je veel tijd over om je te focussen op de initiële opbouw en groei van jouw onderneming.

Ten derde is het fijne van een website maken laten door een ervaren bedrijf de mogelijkheid om voor een totaalservice te kiezen. Het design, de fotografie, maar ook het schrijven van inhoudelijke sterke teksten die SEO-vriendelijk zijn worden daarbij voor je verzorgd.

Een indicatie van de website laten maken kosten

Maar hoe zit het met een website laten maken kosten? De website laten maken kosten zijn uiteraard afhankelijk van diverse factoren. Hoe professioneler en groter je de webwinkel vorm wilt geven, hoe meer je betaalt. Het is lastig om te zeggen hoeveel een website laten maken kost. Vraag daarom een geheel vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan, wij helpen je graag verder.

Jouw website beheer uitbesteden? Een verstandige zet!

Heb je als drukke ondernemer geen tijd om zelf je website te beheren? Dan kun je het website beheer uitbesteden aan een externe partij. Die zorgt er dan voor dat alle updates geïnstalleerd worden, je telkens voldoende hostingruimte hebt en dat het technische onderhoud consequent en goed uitgevoerd wordt. De voordelen zijn duidelijk. Je bespaart veel tijd, doordat je volledig ontzorgd wordt en je je niet telkens te hoeft te verdiepen in recente ICT-ontwikkelingen. En dat geeft een hoop rust!

De gemiddelde kosten van professioneel website beheer

Naast een website laten maken kosten moet je bij de keuze voor een website maken en onderhouden ook rekening houden met de kosten van het website beheer, zoals hosting kosten, updates, het aanmaken van extra pagina’s en technisch onderhoud. De gemiddelde kosten voor website beheer kunnen flink variëren, afhankelijk van het contract dat je afsluit.

Ben je benieuwd naar de kosten? Of ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van website beheer en webdesign? Neem dan vooral contact met ons op. Het specialistische team van Klubb staat voor je klaar. Het is ook mogelijk om een geheel vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Adviesgesprek