Zakelijke foto’s steeds belangrijker online

Marketing is erg belangrijk voor iedere onderneming, en voor goede marketing heb je ook foto´s nodig. De vraag is alleen: waar ga je deze foto´s vandaan halen? Zelf je fototoestel bovenhalen of toch maar een beroep doen op een professionele fotograaf? We leggen even uit waarom het belang van professionele zakelijke foto’s steeds groter wordt online.

  • Geweldige en realistische kwaliteit
  • Draagt bij aan een duurzame strategie
  • Professionele beelden van jouw merk
Adviesgesprek
Zakelijke foto's voor online

Een professionele foto is de eerste kennismaking

We kennen allemaal wel het gezegde dat je een boek niet mag beoordelen op zijn kaft. Toch is dat hetgeen wat klanten doen wanneer ze op zoek gaan naar een bedrijf. Ze zoeken online en komen uit op jouw website waar ze je onderneming leren kennen. De vraag is of ze dan op een saaie website terecht komen, of op aantrekkelijke site geheel voorzien van professioneel gemaakte zakelijke foto’s. Een zakelijke foto laten maken is dus erg interessant om de klant te overtuigen met jou zaken te doen.

Zakelijke foto’s bepalen de identiteit van je onderneming

Een zakelijke fotoshoot is iets wat iedere onderneming moet overwegen. Beeldspraak is een onmisbaar onderdeel van je merk en hoe je bedrijf zich naar het publiek communiceert. Een zakelijke foto laten maken geeft je de kans om te laten zien hoe zakelijk, professioneel of leuk je bedrijf is. Daarnaast kan het uitbesteden van de fotografie de professionaliteit verbeteren.

Stockfotografie voelt niet authentiek aan

Waarom kiezen voor een zakelijke fotoshoot of een professionele foto en niet gewoon stockfoto´s gebruiken? Het grootste nadeel van het gebruik van stockfoto’s is dat ze door iedereen kunnen worden gekocht en gebruikt. Dus is er altijd de kans dat een ander bedrijf dezelfde afbeelding gebruikt. Daarnaast voelen stockfoto´s enigszins onpersoonlijk en afstandelijk aan waardoor je dus het beste kiest voor een zakelijke fotoshoot.

De kwaliteit van een professionele zakelijke fotoshoot is onvergelijkbaar

Toegegeven, de camera´s op smartphones zijn tegenwoordig erg goed. Toch kunnen ze nog niet tippen aan wat er gebruikt wordt bij een zakelijke fotoshoot. De jarenlange ervaring in combinatie met de beste apparatuur zorgen voor een professionele foto. Een zakelijke foto laten maken doe je dus het best via een professionele fotograaf. Een fotograaf houdt er tegelijk ook rekening mee waarvoor je zakelijke foto’s gebruikt zullen worden. Is het voor een advertentiecampagne via Facebook of op je website te plaatsen?

Zakelijke foto’s geven je bedrijf een concurrentievoordeel

Zakelijke foto’s van hoge kwaliteit onderscheiden zich van de rest en maken je bedrijf uniek en professioneel. En welk bedrijf wil dat niet? Kortom, een zakelijke fotoshoot is een van de gemakkelijkste manieren om de toon te zetten voor je hele website. Daarbij kun je zo je klanten laten zien dat jij je inzet om hen professionele service en kwaliteitsproducten te bieden. Als je je onderneming tot een succes wil maken, kan je het best een zakelijke foto laten maken door een ingehuurde fotograaf.

Een professionele foto zegt meer dan duizend woorden

Maar zijn zakelijke foto’s wel belangrijk kun je misschien denken? Wellicht ken je het gezegde ´een foto zegt meer dan duizend woorden´. Dat is zelfs nog een onderschatting. Met zakelijke foto’s laat je je klanten zien wat je te bieden hebt. Met een professionele foto mik je op het visuele aspect. Klanten beslissen immers snel en dan werkt een professionele foto veel beter dan tekst. Wat nog beter werkt? Een combinatie van fotografie en goede wervende teksten.

Professionele foto’s zijn veelzijdige middelen

Is een zakelijke foto laten maken de investering waard? Zeer zeker! Een professionele foto heeft immers verschillende doeleinden waarvoor het gebruikt kan worden. Denk maar aan online advertenties via sociale media waarbij de klant overtuigd moet worden om door te klikken. Een professionele foto kan helpen je website aantrekkelijker te maken waardoor bezoekers sneller geneigd zijn langer op de site te blijven. Kortom, een zakelijke foto laten maken is een duurzame investering die ieder bedrijf zou moeten doen.

Een professionele foto helpt je gevonden te worden online

Als bedrijf dat heeft ingezet op zijn marketing zal je wellicht al hebben gehoord van SEO. Met deze strategie zorg je ervoor dat je website geoptimaliseerd is om door zoekmachines te worden gevonden. Zakelijke foto’s kunnen je hierbij helpen. Een zakelijke fotoshoot of een zakelijke foto laten maken is dus tegelijk ook investeren in je digitale marketing. Een goede foto zorgt er immers voor dat je opduikt in de Google Images resultaten en dus beter scoort in de zoekresultaten.

Een zakelijke fotoshoot is kosteneffectief

Veel kleine ondernemers aarzelen om een zakelijke foto laten maken en al zeker door een professional. Dat is omdat ze het te duur vinden. Maar wat als we je vertellen dat het net een kosteneffectief aspect is? Wie heel wat foto´s heeft liggen, kan rekenen op gratis publiciteit voor zijn zaak en ze dragen bij aan merkherkenning. Een zakelijke foto laten maken is dus een investering voor de lange termijn.

Investeer in een zakelijke fotoshoot met je bedrijf

Ben je overtuigd van het belang van een professionele foto voor je onderneming? Wil je met je bedrijf zakelijke foto’s laten maken en wil je graag een zakelijke fotoshoot boeken? Neem contact op met Klubb. Wij zijn een fris en specialistisch bedrijf, ook op het gebied van zakelijke fotografie. Mogen wij jouw bedrijf helpen met het creëren van gave en realistische foto’s? Vraag vooral een adviesgesprek aan!